Föregående Hem Nästa


Mera om Maj

Jag har nu målat i över fyrtio år. Det började i Visby, men mest målade jag i Kauparve i Hejde och hos Stig på Fårö under 60-talet. De längre målareutflykterna gick till Sandön.
1978 for jag till England och Skottland och målade akvareller. Vid 70-talets slut var det stora, vilda blommor.
1981 skojig utflykt till Sandön och Öland. 1982 till Orust och Tjörn. Var flera gånger till Gerlesborg i 80-talets mitt där G.Suttner och L.Andreasson förmedlade färgstyrka och temperateknik.
1985 till Svolver i Lofoten- havet var grönt och bergen bruna. Ljus dygnet runt i maj.
1985 i september lärde jag mig akvatint i Wamel i Tyskland. Hade varit med och startat Grafikgruppen Visby några år tidigare. Under vintern var jag tillbaka i Gordes i Provence med de gula markerna och Luberonbergen i blått på håll.
Målade solrosor till Folkhögskolan I Hemse.
Mellan 1987 och 1992 var jag åtskilliga gånger till i Almunecar och Alpujarras (Sierra Nevadas sydsluttningar) i Andalusien. Mycket skoj med måleri i de röda bergen, vid det blå Medelhavet, med palmer och frukter. Härligt!
Under 90-talet ville mamma Vivan, som började bli gammal. att jag skulle vara hemma Jag for bara 12 gånger till Lettland och undervisade i svenska. Målade med Kristina J. i Lappland samt på Nordkoster.
Segling runt Gotland. Och nu är det 2005.